Monday, December 11, 2023
HomeTjeraHallakamëKFOR njofton për stërvitje në verilindje të Kosovës

KFOR njofton për stërvitje në verilindje të Kosovës

Google search engine

KFOR-i ka njoftuar se deri më 27 shtator do të mbajnë stërvitje në verilindje të Kosovës dhe shtoi se këto stërvitje po bëhen për testimin e kapaciteteve operacionale të tyre.

Google search engine

“Deri më 27 shtator 2023, Grupi Mbështetës Logjistik i KFOR-it do t’i mbajë ushtrimet ROBUST RAM në lokacionet në pjesën verilindore të Kosovës për testuar gatishmërinë operacionale në lidhje me operacionet e lirisë së lëvizjes në mbështetje të popullatës lokale”, thuhet në njoftimin e KFOR-it.

Google search engine

KFOR në një komunikatë për media tha se stërvitjet janë pjesë e një kornize më të gjerë të aktiviteteve të cilat mbahen për të testuar kapacitetet operacionale të njësive kyçe taktike dhe të mbështetjeve të dislokuara brenda misionit të KFOR-it.

Google search engine

“Gjatë aktivitetit, asetet CRC do të vendosen për të pastruar postblloqe në afërsi të zonës stërvitore HARILAQ dhe kampit Novo Selo, asetet mjekësore, PSYOPs, Reconnaissance dhe ajrore të KFOR-it po ashtu do të shpërndahen gjatë ushtrimeve”.

“KFOR-i kërkon të sigurojë ndikim minimal në popullatën civile gjatë gjithë këtij aktiviteti”.

KFOR përsëriti rolin që ka për një mjedis të sigurt e të qetë dhe liri të lëvizjes për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë.

Google search engine
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Google search engine
Google search engine

Most Popular

Google search engine
Google search engine

Recent Comments