Thursday, June 20, 2024
HomeKryesoreSipas draft-statutit të FES-it, Asociacioni do të financohet edhe nga Serbia

Sipas draft-statutit të FES-it, Asociacioni do të financohet edhe nga Serbia

Google search engine

Fondacioni “Friedrich-Ebert-Stiftung” dhe “Instituti Evropian për Paqe” kanë publikuar draft-statutin për Asociacionin e Komunave me Shumicë Serbe.

Google search engine

Sipas këtij draft-statuti, Asociacioni do të formohet në përputhje me Kushtetutën e Republikës së Kosovës, transmeton Klan Kosova.

Google search engine

Mirëpo kur bëhet fjalë te financat, Asociacioni në fjalë mund të financohet direkt nga shteti i Serbisë dhe jo vetëm.

“Asociacioni/Bashkësia do të financohet nga: Kontributet nga anëtarët e saj; Të ardhurat nga shërbimet e ofruara nga Asociacioni/Komuniteti, kompanitë e saj ose nxjerrë nga pasuritë e tij të luajtshme ose të paluajtshme; Transferet nga autoritetet qendrore; Kontributet, grantet, donacionet, si dhe mbështetje financiare nga shoqata dhe organizata të tjera, vendase dhe ndërkombëtare, duke përfshirë Republikën e Serbisë”.

Klikoni KËTU për ta lexuar draftin e plotë në gjuhën angleze.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Google search engine
Google search engine

Most Popular

Google search engine
Google search engine

Recent Comments