Friday, May 24, 2024
HomeDiasporaKurti: Nuk ka paqe pa drejtësi për viktimat

Kurti: Nuk ka paqe pa drejtësi për viktimat

Google search engine

2 maj 1999 shënon një nga ngjarjet më të kobshme gjatë luftës në Kosovë.

Google search engine

25 vjet më parë, në fshatin Studime të Vushtrrisë u vranë 116 civilë.

Google search engine

Sot, pas dy dekadash e gjysmë u përkujtua kjo ngjarje e rëndë.

Me këtë rast, kryeministri i Kosovës Albin Kurti, në fjalimin e tij në akademinë përkujtimore tha se tha se nuk ka paqe pa drejtësi për viktimat.

“Më pak së dy orë u vranë civilë të paarmatosur qe bëri ushtria e rregullt serbe. Masakra radhitet mes masakrave të shqiptarëve dhe asaj të Sebrenicës. Andaj këta muaj u përkushtohemi masakrave të viktimave. Numri i masakrave edhe dëshmi e gjenocidit serbe. Jemi te qartë oër kërkesën tonë për drejtësi. Të behët drejtësi universale për viktimat, ky është kusht i vetëm për paqe”, tha Kurti.

RELATED ARTICLES
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Google search engine
Google search engine

Recent Comments