Thursday, June 20, 2024
HomeShëndetësi/NutricionMësoni çfarë domethënie kanë tri ngjyra në pastën e dhëmbëve dhe përse...

Mësoni çfarë domethënie kanë tri ngjyra në pastën e dhëmbëve dhe përse janë të rëndësishme

Google search engine

Secila nga tri ngjyrat ka ndikimin e vet shëndetësor të rëndësishëm për mbrojtjen e shëndetit të dhëmbëve.

Google search engine

Përbërësit e pastës së dhëmbëve shpesh janë subjekt debati, transmeton lajmi.net.

Google search engine

Është me rëndësi të lani dhëmbët dy herë në ditë. Sido që të jetë, do jetë me rëndësi edhe mënyra e larjes së dhëmbëve.

Secili nga ato ngjyra në pastë dhëmbësh ka përbërës të ndryshëm, si edhe ndikim të ndryshëm.

Ja se çfarë do të thonë ata:

Fluoridi (pjesa e bardhë) përmban substancën me ndihmën e së cilës zbardhet smalti.

Xheli i kaltër (apo i gjelbër) lufton mikrobet, freskon gojën dhe mbron brendinë e gojës nga bakteret.

Xheli i kuq është shtuar më vonë dhe përmban disa nga elementet kyç për shëndetin e mishit të dhëmbëve.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Google search engine
Google search engine

Most Popular

Google search engine
Google search engine

Recent Comments