Saturday, April 20, 2024
HomeLajmeKurti uron fillimin e vitit të ri shkollor, përmend librat: këtë vit...

Kurti uron fillimin e vitit të ri shkollor, përmend librat: këtë vit kemi zgjedhur një rrugë të re

Google search engine

Kryeministri i Kosovës Albin Kurti të premten me rastin e fillimit të vitit të ri shkollor 2023/24 ua ka uruar këtë ditë nxënësve, mësimdhënësve e prindërve. Kurti në këtë postim nuk la pa përmendur edhe librat e tekstet shkollore për të cilat tha se “Për të përmbushur obligimin tonë për të siguruar tekstet shkollore, këtë vit kemi zgjedhur një rrugë të re. Po ashtu, si asnjë vit më parë, përveç teksteve shkollore po ndajmë edhe mjete shtesë për materiale shkollore të nevojshme për nxënësit tanë”.

Google search engine

Postimi i plotë i kryeministrit Kurti:

Google search engine

“Të dashur nxënës, mësimdhënës e prindër, urime fillimin e vitit të ri shkollor.

Në veçanti, uroj të gjithë nxënësit që për herë të parë ulen në bankat shkollore. Për ta sot fillon një rrugëtim i ri, i cili do të përcaktojë të ardhmen e tyre por edhe të shtetit të Kosovës.

Për të përmbushur obligimin tonë për të siguruar tekstet shkollore, këtë vit kemi zgjedhur një rrugë të re. Po ashtu, si asnjë vit më parë, përveç teksteve shkollore po ndajmë edhe mjete shtesë për materiale shkollore të nevojshme për nxënësit tanë.

Arsimi dual për këtë vit shkollor po zgjerohet në gjithsej 12 profile të ndryshme, në 21 shkolla profesionale dhe 13 komuna, duke ndërtuar kështu urën ndërmjet arsimit dhe ekonomisë, diplomës së shkollës dhe vendit të punës.

Ndërkohë që kemi miratuar Ligjin për Edukim në Fëmijërinë e Hershme, kemi finalizuar kurrikulën për edukim në fëmijërinë e hershme dhe jemi duke investuar në rritjen e përfshirjes së fëmijëve në këtë nivel të edukimit.

Me punë e përkushtim do të realizojmë misionin tonë për një arsim cilësor, që edukon, shkollon dhe përgatit për përmbushjen e ëndërrave, synimeve dhe potencialit të rinisë sonë.

Ju qoftë një vit i mbarë e i suksesshëm!”

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Google search engine
Google search engine

Most Popular

Google search engine
Google search engine

Recent Comments