Saturday, April 20, 2024
HomeShëndetësi/NutricionUshqimet që konsiderohen më të këqijat për shëndetin e zemrës

Ushqimet që konsiderohen më të këqijat për shëndetin e zemrës

Google search engine

Nuk ka asnjë recetë të përsosur diete për parandalimin e sëmundjeve të zemrës, por disa ushqime mund të shkaktojnë më shumë dëm se të tjerat.

Google search engine

Shumica e provave vazhdojnë të tregojnë se një dietë me bazë bimore të ulët në yndyrë, sheqer, kripë dhe shmangia e ushqimeve të përpunuara dhe kufizimi i sasisë së ushqimeve me origjinë shtazore, kontribuon më së shumti në shëndetin e zemrës.

Google search engine

Asnjë ushqim i fërguar nuk është i shëndetshëm për zemrën, sepse kanë një përqindje të lartë të yndyrave të ngopura dhe trans yndyrave, por nga të gjitha ushqimet e skuqura, patatet e skuqura janë më të këqijat.

Kardiologët thonë se mund të shijojmë pothuajse çdo lloj ushqimi, për sa kohë që është në moderim. Ndryshe, pas konsumimit të sasive të mëdha për një kohë të gjatë, këto ushqime mund të rrezikojnë më së shumti shëndetin kardiovaskular.

Produktet e përpunuara të mishit

Mishi i përpunuar nuk ka një reputacion të mirë në mesin e kardiologëve, sepse ajo kategori ushqimore rrit rrezikun e dështimit të zemrës.

Mishi i kuq

Mishi i kuq ka një sasi të konsiderueshme të kolesterolit dhe yndyrave të ngopura dhe një substancë të ngjashme me aminoacidet, L-carnitine, e cila është e keqe për shëndetin e zemrës.

Kërkimit të Kancerit rekomandojnë kufizimin e mishit të kuq në jo më shumë se tre racione në javë. Pavarësisht nga shumë lëndë ushqyese në mishin e kuq, siç rezulton, lajmet nuk janë të gjitha pozitive – veçanërisht kur nuk konsumohet në sasi të shëndetshme.

Patatet e skuqura

Të gjithë i njohin patatet e skuqura si posterin e ushqimeve të këqija për ju. Megjithatë, asnjë nga ushqimet e skuqura nuk është në të vërtetë e shëndetshme për zemrën, sepse të gjitha ato janë të larta në yndyra të ngopura dhe trans yndyra. Megjithatë, nga të gjitha, patatet e skuqura dallohen si më të këqijat.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Google search engine
Google search engine

Most Popular

Google search engine
Google search engine

Recent Comments