Saturday, April 20, 2024
HomeTjeraHallakamëRrugët ilegale në veri, pak shpresë se mund të mbyllen

Rrugët ilegale në veri, pak shpresë se mund të mbyllen

Google search engine

Njoftimet mbi parandalimin e kontrabandës në Veri të vendit, janë kthyer në njoftime të zakonshme të Policisë së Kosovës.

Google search engine

Me to po krenohet edhe i pari i ekzekutivit.

Google search engine

Albin Kurti, si sukses të qeverisjes tri vjeçare i ka renditur edhe mbylljen e rrugëve ilegale në veri të vendit e poashtu parandalimin e kontrabandës në atë pjesë.

Por, koloneli në pension i Policisë së Kosovës, Rrahman Sylejmani, sheh vështirësi në këtë proces.

 “Prej rastit të Banjskas prej 24 shtatorit e këndej janë ba plane tjera dhe janë katërfishu patrullat dhe KFOR-I e ka shut patrollimin dhe mundemi më thanë se janë ngrit masat e  sigurisë e kontrollit. Luan rol edhe pajisjet e sofistikuar. Por nuk mundemi më ndalu tërësisht është shumë vështirë,”  Rrahman Sylejmani- Koloneli në pension i Policisë së Kosovës.

Pengimi i tërësishëm i kontrabandës në veri, sipas njohësve të çështjeve politike, mund të bëhet vetëm me një kusht.

“ Kemi pas vazhdimisht hyrje ilegale coftë të mallrave poashtu të grupeve terroriste, vigjilenca poashtu monitorimi i kufirit është shtu ka pas tentim për bllokimin e rrugëve ilegale por është një perimetër i kufirit mjaft i gjanë dhe kur nuk ka vullnet pala tjetër për ketë vetëm nga një palë është goxha e zorshme,” ka thënë Fidan Ukaj-Analist

Sipas të dhënave të Qeverisë së Kosovës, në pjesën veriore të Kosovës pjesë janë mbyllur 27 rrugë ilegale.

 

RELATED ARTICLES
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Google search engine
Google search engine

Recent Comments