Tuesday, February 27, 2024
HomeLajmeZvicra po harton rregullat e reja kundër pastrimit të parave

Zvicra po harton rregullat e reja kundër pastrimit të parave

Google search engine

Zvicra është duke hartuar rregulla të reja për të forcuar boshllëqet në ligjet kundër pastrimit të parave, duke i konsideruar avokatët dhe konsulentët përgjegjës për raportimin e rreziqeve dhe për të rritur mbikëqyrjen e personave juridikë, siç janë trustet.

Google search engine

Rregullat e reja, të hartuara nga Qeveria zvicerane, do t’i paraqiten Parlamentit në vitin 2024 pas konsultimit.

Google search engine

Zvicra, bankat e së cilës e bëjnë atë menaxhuesen më të madhe në botë të pasurive jashtë kufijve, ka kërkuar prej kohësh të luftojë imazhin e saj të vjetër si një vend për kriminelët për të ruajtur pasuritë e mbledhura në mënyrë të paligjshme.

Google search engine

Vendi është përballur me presionin ndërkombëtar për të hedhur më shumë dritë mbi botën e errët të pronësisë së korporatave, ku shumë kompani dhe subjekte si trustet fshehin identitetin e përfituesve të vërtetë.

Nëse pranohen rregullat e reja, avokatët, kontabilistët dhe konsulentët e tjerë të kompanive që krijojnë truste ose ata që rregullojnë marrëveshje të pasurive të paluajtshme, do t’i nënshtrohen gjithashtu rregullave të kujdesit të duhur dhe detyrimeve të raportimit.

Qeveria detajoi gjithashtu planet e saj për të krijuar një regjistër qendror për të gjurmuar se kush zotëron në të vërtetë subjektet ligjore në një lëvizje për të luftuar pastrimin e parave nëpërmjet kompanive “guacë”, e cila u shfaq për herë të parë tetorin e kaluar.

Regjistri i ri, që do të mbahet në Departamentin Federal të Drejtësisë dhe Policisë, do të ketë detaje për pronarët përfitues të kompanive dhe personave të tjerë juridikë, me një organ brenda ministrisë së financave që kryen kontrolle në regjistër dhe nëse do të jetë e nevojshme, do të vendosë sanksione.

Rregullat gjithashtu do të shtrëngonin detyrimet për bankat, firmat dhe ofruesit e shërbimeve për të shqyrtuar dhe kontrolluar rreziqet e shkeljeve të sanksioneve midis klientelës së tyre – një temë kryesore e fokusit ndërkombëtar që nga pushtimi i Ukrainës nga Rusia.

Sipas rregullave të propozuara, të gjitha marrëveshjet e ardhshme të pasurive të paluajtshme do t’i nënshtrohen gjithashtu një kontrolli të kujdesshëm, ndërsa pagesat në para për metale të çmuara dhe gurë të çmuar, si ari dhe diamante, do t’i nënshtrohen kontrolleve të pastrimit të parave mbi një vlerë prej 15 mijë frangash, nga 100 mijë franga që është aktualisht.

Google search engine
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Google search engine
Google search engine

Most Popular

Google search engine
Google search engine

Recent Comments