Friday, June 21, 2024
HomeKryesore“Dogjën Kuranin”, Erdogan i mbyll derën Suedisë: S’ka NATO për ju

“Dogjën Kuranin”, Erdogan i mbyll derën Suedisë: S’ka NATO për ju

Google search engine

Suedia do ta ketë rrugën e gjatë drejt NATO-s. Turqia bllokon anëtarësimin e vendit, pas zhvillimeve të cilat Ankaraja zyrtare po i konsideron si blasfemike.

Google search engine

Tensionet mes dyja shteteve vijnë pasi disa protestues në Stokholm dogjën një kopje të Kuranit dhe në një manifestim tjetër varën me kokë poshtë një manikin me fytyrën e presidentit Erdogan.

Google search engine

“Është mjaft e dukshme se ata që lejojnë një blasfemi të tillë përballë ambasadës sonë nuk mund të presin mbështetjen tonë për anëtarësimin e tyre në NATO. Qeveria e Suedisë nuk ka nevojë që të na përmendë të drejtat dhe liritë.

Nëse ju vërtetë respektoni të drejtat dhe liritë, fillimisht duhet të respektoni Republikën e Turqisë apo besimet fetare të myslimanëve. Nëse ju nuk tregoni aq respekt, më vjen keq, nuk mund të keni ndonjë mbështetje nga ne, sa I përket anëtarësimit në NATO”, deklaroi Erdogan.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Google search engine
Google search engine

Most Popular

Google search engine
Google search engine

Recent Comments