JCI Mitrovica mbajti ligjëratën e peste me temën “Siguria në Shkolla” me nxënësit e shkollës së mesme Ekonomike “Hasan Prishtina”

0
94

U mbajt ligjerata e peste ne kuader te projektit “Siguria ne Shkolla”, te organizuar nga OJQ JCI Mitrovica, i cili ka per qellim identifikimin dhe analizimin e problemit te sigurise ne shkollat e mesme te Mitrovices se Jugut, duke promovuar dhe forcuar “tre-kendeshin” nxenes – prind – arsimtar dhe avokuar tek vendimmarresit dhe komponentet tjere pergjegjes te sigurise, per te krijuar nje ambient me te sigurt ne shkolla dhe shoqerine tone. Ligjeraten e hapi drejtori i organizates Edmond KUMNOVA, e cila u mbajte ne shkollen Ekonomike Hasan Prishtina, me ligjeruesin Arben Hyseni. Sigurija ne shkolla, ku morren pjese pjesetaret e Policise Rajonale te Mitrovices. Ne fillim ligjerata filloj me dy aktor, te cilet e treguan me shfaqjen e tyre, pasqyren se si veprohet sa i perket dhunes dhe sigurise neper shkolla. Nxenesit ishin shume te interesuar dhe i shprehen mendimet lidhur me reagimin e profesoreshes dhe nxenesit (qe ndodhi mosmarreveshja, gjate performances se shfaqur nga ana e Aktoreve) dhe pa hezitim jepen zgjidhjen dhe reagimet e duhura. Ligjeruesi Arben Hyseni, ligjeroj per trekendeshin “nxenes, prind, arsimtare”. Sigurija psikologjike e cila eshte pika kyqe e cdo nxenesi neper shkollat tona, e qe eshte problem kryesore edhe per ti mesuar nxenesit ta kontollojne kete lloj frike. Aktoret prezentuan skemen e profesoreshes e cila qe nga qasti qe hyri ne klase mesimore ishte nervoze dhe nxenesi i cili pas nje fjalimi me profesoreshen u detyrua ta liroj klasen dhe te mos kthehet pa prind ne shkolle. Ne kete rast kur kemi te bejme me shkeljen e te drejtave te nxenesit apo ndonje lloj kercenimi duhet se pari te informohet kujdstari i klases e me pastaj drejtorija. Pergjate debatit u permend edhe ceshtja e nje problem, i cili i kishte problemin e notimit, Keto problem po thuajse ekezistojne ne shume shkolla te Mitrovices e me gjere. Ligjeraten e permbylli drejtori i organizates JCI – Mitrovices Zt. Edmond Kumnova, ku njeherite edhe i falenderoj per pjesemarrjen dhe interesimin e shprehur nga ana e te pranishmeve.

Action Coin