Mbrojtja e vlerave të UÇK-së do bëhet me ligj (VIDEO)

0
122

Veteranëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës u është dorëzua draft-ligji për mbrojtjen e vlerave të luftës së UÇK-së, njofton Klan Kosova.

Atë e morën nga një ish-bashkëluftëtar i tyre, që tani drejton kuvendin e Kosovës.

Kadri Veseli, kërkoi nga ta sugjerime rreth këtij dokumenti.

Draftligji i hartuar nga kryeparlamentari Veseli dhe stafi i tij, garanton mbrojtje institucionale për vlerat e luftës së UÇK-së dhe parasheh reagim të shtetit në raste të arrestimeve me urdhër-arreste politike.

Nëpërmjet këtij draftligji, po ashtu përcaktohet dita nacionale për përkujtim të luftës çlirimtare, si dhe parashihet ndërtimi i monumentit qendror të luftës për çlirim dhe i Muzeut të Luftës.

Kronikë nga Blerta Ahmeti.

Action Coin