Të jesh kopshtar ka benefite të mëdha shëndetësore

0
141

Sa moti fillon të ngrohë, secili planifikon të përjetojë shenjat e para të pranverës paraprakisht duke punuar tokën.

Por fillimisht secili nga ju fillon punën rreth e rrotull kopshtit të shtëpisë, njofton Klan Kosova.

E nëse ju nuk jeni kopshtar, atëherë filloni të praktikoni dicka të tillë pasi jo vetëm se zbukuroni ambientin tuaj, ju mund edhe të përfitoni shumë për shëndetin tuaj.

Sipas një studimi të fundit thuhet se kopshtari ka të gjitha llojet e përfitimeve shëndetësore duke filluar nga rritja e disponimit, përmirëson dietën dhe ndihmon të qëndroni të aftë dhe të guximshëm, njofton Klan Kosova.

Veç tjerash kopshtaria është një formë e aktivitetit fizik që kontribuon në nivelet tuaja të përgjithshme të palestrës.

Të bësh kopshtin nxit rritjen e hormonit të humorit.  Po ashtu studimet tregojnë se kopshtaria mund të rris lirimin e serotoninës e cila ka një efekt anti-depresive derisa zbrit nivelet e kortizolit hormon i stresit.

Përftimet e të qenit kopshtar nuk përfundojnë me kaq. Kjo pasi ju mund të përfitoni edhe nga rrezet e diellit  përgjat kohës sa qëndroni në ambient të jashtëm, njofton Klan Kosova.

Action Coin