Mbesa e Mehmet Gradicës, jetë në kushte të mjerueshme

0
69

72-vjetori i rënies së komandantëve Shaban Polluzha e Mehmet Gradica e gjen në vetmi dhe pa përkujdesjen e askujt mbesën e këtij të fundit, Haven (80), të vetmen që ende është në jetë nga trungu i nacionalistit dhe strategut të luftës së Shaban Polluzhës.

Ajo jeton në një shtëpi e cila vetëm sa nuk është shembur në Llaushë të Skenderajt.

E ndërtuar para më shumë se 70 vjetëve, kjo shtëpi tepër e vjetër saqë rrezikon edhe jetën e saj, është krejt pasuria që i ka mbetur mbesës së Mehmet Gradicës.

Me gjithë moshën Hava gjen forcë për t’u përkujdesur për veten.

Me 75 euro pension pleqërie ajo blen miell, kripë e ndonjë litër vaj.

Thotë se dimri i fortë vetëm sa nuk e ka mbytur në dhomën e çarë në të gjitha anët.

Shkrimi plotë në Zëri.