Këto zakone ju pengojnë që të jeni të lumtur

0
68
Young and happy teenagers using digital tablet and smart phone outdoors.

Të gjithë janë në kërkim të vazhdueshëm të lumturisë por pak kush është i vetëdijshëm që bëhet vetë shkak për ta mbajtur larg.

A mendon se ia vlen të harxhosh gjithë mendimet dhe energjitë e tua për diçka që shpreson të ndodh apo për një gjë që të mungon?

Sigurisht që nuk po themi as që të jeni të lumtur gjithmonë, do të ishte e pamundur ama, po  të jeni të vëmendshëm, do të shihni që me disa ndryshime të vogla të përditshmërisë, do të ndryshoni humorin, shkruan Living.

Mënyra e jetesës, zakonet e përditshme, frikërat, kufijtë, pakënaqësitë….të gjitha këto i vlejnë lumturisë!

1. Mos i jep rëndësi gjërave që thonë për ty

2. Nuk mund të kesh gjithmonë të drejtë

3. Mos u shqetëso edhe për gjërat e vogla

4. Mjaft me pasiguritë!

5. Hiq dorë nga nevoja për të kontrolluar gjithçka!

6. Lëre të shkuarën pas vetes

7. Paratë nuk do të të bënin më të lumtur!

8. Në vend që të ankohesh përpiqu të gjesh një zgjidhje

9. Mos e lejo frikën të të pengojë në aktivitetet e tua

10. Hiq dorë nga zemërimi dhe nga ora!