Revitalizimi i Urës së Ibrit ul tensionet mes shqiptarëve e serbëve (VIDEO)

0
218

Edhe të dielën, disa punëtorë ë punojnë  në revitalizimin e Urës së Ibrit në Mitrovicë.

Ndërsa në numër më të madh janë qytetarët që po e shfrytëzojnë këtë urë për të kaluar nga bregu verior në atë jugor të lumit dhe anasjelltas.

Ky qarkullim krijon përshtypjen e uljes së tensioneve ndërmjet serbëve e shqiptarëve e këtë e thonë edhe shqiptarët që jetojnë në pjesën veriore të Mitrovicës, njofton Klan Kosova.

Punimet janë duke u kryer në dy anët e urës. Në pjesën veriore është ndërtuar një rruge e re që çon më thellë në veri të qytetit.

Punimet në revitalizimin e urës së Ibrit në bazë të marrëveshjes së Brukselit filluan me 14 gusht derisa ato duhet të përfundojnë me 20 janar të vitit të ardhshëm.

Kronikë nga Halil Berisha.

Action Coin