Përse nënat heqin dorë nga ushqimi me gji?

0
70

Ka nëna të cilat me sukses ditë e natë ushqejnë foshnjën e tyre me gji dhe, megjithatë, heqin dorë. Ato janë nëna të cilat nuk kanë besim tek vetja.

Ato frikësohen se nuk do të mund të vazhdojnë më shumë dhe vazhdimisht kërkojnë të verifikojnë frikën e tyre, transmeton Telegrafi.

Në qoftë se bebja nganjëherë qan më shumë se zakonisht, mendojnë se nuk kanë qumësht të mjaftueshëm. Në qoftë se bebja ka ngërçe, i dalin puçrra apo ndryshojnë jashtëqitjen, posaçërisht nëse jashtëqitja merr ngjyrë të gjelbër, menjëherë dyshohet tek qumështi i nënës.

Shumë nëna heqin dorë nga ushqimi me gji për shkak të thashethemeve se bebja e cila ushqehet me ushqim artificial fiton peshë më të madhe. Ndonjëherë i luhatin ato që lexojnë se nënat e tjera kanë hequr dorë nga ushqimi me gji pas 2 apo 3 muajve për shkak se nuk kanë pasur qumësht të mjaftueshëm… Krahas kësaj, më afër e kanë shishen me ushqim artificial.

Ndoshta fajin e ka ushqimi artificial?

Kur nëna fillon t’ia plotësojë ushqimin bebes, duke i dhënë disa herë në ditë nga një shishe ushqim artificial, interesimi i bebes për të thithur zvogëlohet. Bebja fillon më pak të thithë gjirin, gjë që u dërgon sinjal gjinjve që të prodhojnë më pak qumësht.

Sasia normale e qumështit që e prodhojnë gjinjtë nuk është përherë e njëjtë. Ajo ndonjë ditë mund të jetë më e vogël, por ditën tjetër më e lartë, varësisht nga ajo sesa kërkon bebja. Duke u rritur, bebja thith gjithnjë e më shumë qumësht, më mirë i zbraz gjinjtë dhe sasia e qumështit shtohet.

Nëse vërtet duhet patjetër t’ia plotësoni ushqimin bebes, jepjani vetëm një shishe në ditë në atë kohë kur më së vështiri e keni për t’i dhënë gji. Gjatë natës është më mirë ta ushqeni me gji, në mënyrë që dallimi kohor të jetë sa më i vogël, pastaj edhe për të pasur më shumë qumësht.

Mënyra më e mirë e plotësimit të ushqimit është që bebes t’ia jepni pasi ta keni ushqyer me gji. Në këtë mënyrë nuk do të bëhet bebe dembele edhe për thithjen tjetër.

Nëse jeni e detyruar ta ushqeni beben tuaj me këto dy mënyra, është mirë që të jeni shumë e durueshme, sepse bebja gjysmën e pi, e gjysmën tjetër e hedh.

Nëse keni bindjen se pasi ta keni ushqyer beben me gji ju ka mbetur ende qumësht, nxirreni me dorë apo me pompë. Për këtë arsye gjatë ushqimit tjetër do të keni më tepër qumësht.

Kjo nuk do të thotë se patjetër duhet ta nxirrni qumështin. Zakonisht është e mjaftueshme disa herë apo disa ditë, në mënyrë që t’ju vijë më shumë qumështi.

Action Coin