Pse nuk duhet të shikoni direkt në diell? (VIDEO)

0
140

Që kur kemi qenë të vegjël, prindërit vazhdimisht na thoshin që të mos shikojmë direkt në diell. Në këtë muaj, ka ndodhur një ngjarje astronomike që ndodh vetëm 13 herë në një shekull, planeti Merkur do të udhëtojë në mes të Tokës dhe Diellit.

Fenomenw spektakolare si kjo shpesh nxisin astronomët amatorë t’u kthehen teleskopëve të tyre për të parë në këtë fenomen.

Në mënyrë të pashmangshme, dikush do të të harrojë se sa e keqe Ideja për të parë të drejtpërdrejtë në diell, nëse ajo është bërë me sy të lirë ose me një teleskop.

Kjo është arsyeja pse Mark Thompson, astronom britanik dhe autor, ka bërë një video që tregon se çfarë ndodh kur ne shikojmë direkt në diell.