Britani: Hapet palestra vetëm për gratë myslimane

0
93

Palestra Haya do të ndalojë hyrjen e  burrave dhe do të lejojë vetëm gratë myslimane të ushtrojnë.

Gratë do të jenë në gjendje të heqin shaminë apo burkan deri sa janë duke bërë palestër.

Palestra Haya do të ketë të gjitha paisjet e zakonshme dhe gjithashtu do të ketë një dhomë për të kryer ritet fetare.

Biznesmeni që qëndron pas kësaj ideje, ka menduar se egziston një hendek i madh për gratë myslimane që duan të bëjnë palestër.

Sipas Sport Angli vetëm 18 për qind e grave muslimane të marrin pjesë në sport, në krahasim me 30 për qind të popullsisë së përgjithshme femërore./Koalb.com