Sa është e preferueshme pastrimi çdo ditë

0
81

Të gjithë kanë dëshirë që të pastrohen çdo ditë, sidomos pas atyre ditëve të gjata dhe të lodhshme, mirëpo pastrimi i çdo ditshëm është një gabim shumë i madh sipas shkencëtarëve.

Trupat janë të ndryshëm dhe kështu nuk mund të arrihet një përgjigje e sigurt për të gjithë, pasi që trupat kërkojnë orare të ndryshme dhe për shkak të llojit të trupit dhe sasisë së djersëve dhe baktereve që prodhohen në baza ditore.

Edhe pse mendohet që pastrimi i largon bakteret, lagështira në lëkurë bën që përmes saj të krijohen baktere.

Shkencëtarët rekomandojnë që më së shumti të pastroheni tri herë në javë.